Referat: Sjösa IF - Västerljungs IF

Vi har nätt och jämnt hämtat oss efter helgen, på alla sätt och vis.
Visst fick vi en lagfest värd namnet, men den hade inte blivit samma sak om inte saker landat rätt timmarna innan.
I strålande sol och överväldigande värme tog vi emot Västerljungs IF på en grön och fin matta.
Matchen hade knappt börjat innan Oscar Jonsson slet sig fri och fälldes bakifrån i utkanten av straffområdet. Domaren funderade en sekund, men blåste och pekade på kryssmarkeringen elva meter från mållinjen. Fredrik Mobeck stegade fram och smekte med vänsterfoten in bollen bakom den chanslöse målvakten, lågt i dennes högra hörn. Det första historiska målet var ett faktum och det hade bara gått en minut.
Det fanns sedan chanser åt båda håll, men det blev inga fler mål i den första halvleken.
I andra halvlek var det gästerna som öppnade bäst med ett tidigt skott på mål och här fick även det blåklädda laget chansen från elva meter efter lite oaktsamhet från vårt försvar. Inga misstag av exekutorn där heller, även om Johan Andersson i kassen gick åt rätt håll.
Även om sedan Västerljung hade en del så kändes det på slutet som om det bara var en tidsfråga innan hemmalaget skulle få utdelning. Men det dröjde.
Klockan hade så passerat 90 minuter. 90 och en halv till och med. Patrik Boman lyckas klacka med sig bollen ut mot sidlinjen mitt på offensiv planhalva, men farten är inte värre (på bollen alltså) än att spelet kunde fortsätta. En iskall boll i djupet på Eddie Jinglöv som den här gången kommer runt ner på kortlinjen och slår ett lågt inlägg, precis som han nu fått ordern att göra. Jonsson var målet för inspelet, men där bakom dyker lagkapten Robin Axbom upp. Pang. 2-1. 91 minuter. Måljubel. Segerjubel? Västerljung la in en sista desperat forcering, lite inkast, lite inlägg, någon hörna. Domaren blåser. 93.30 drygt. Slut. De första historiska poängen. Den första historiska segern för detta nybildade lag i den comebackande föreningen.
Men, nu har vi slutat fira för tillfället. Hur mycket fest det blir på fredag återstår att se, men vi ska bege oss till Dammhagen i Stjärnhov då. Häng med i våra sociala kanaler, så får ni förhoppningsvis ta del av ännu en direktsänd lokal fotbollsmatch med era hjältar.

Startelvan mot Västerljung: Johan Andersson - Felix Lövgren, Eric Stenius, Rasmus Ericson, Adam Friberg Joakimsson - Rasmus Aggeroth, Fredrik Mobeck, Robin Axbom, Eddie Jinglöv - Rebin Taleb Aziz, Oscar Jonsson.
Inhoppare: Joakim Söderberg, Linus Johansson, Peter Sleet, Rasmus Forsberg, Patrik Boman.
Tv-team: Andreas Furesjö Ekman och Gustav Hagberg.